آموزش کاخن نیازمند شناخت آن و شرحی بر این ساز است. کاخن سازی کوبهایی، با پیشینهی نسبتا کم است که خاستگاه آن کشور پرو برشمرده شده است. کولیهای اسپانیایی در مراسم آواز و رقص بومی خود که همان موسیقی فلامنکو و جاز با تکیه بر ساز گیتار است، بر روی جعبه های میوه مینشستند و با انگشتان دست روی آن میکوبیدند و هم نوا با گیتار، ریتم میگرفتند. به مرور این جعبهها به ساز تبدیل شدند و کاخن تکمیل شد. همچنین گاهی اوقات فلز و چوب نیز در کنار انگشتان در نواختن کاخن استفاده میشود. در تاریخچهی پیدایش ساز کاخن آمده است که این ساز اصالتا به بردگان غرب و مرکز آفریقا که به امریکا آورده شده بودند تعلق دارد. در دوران پس از بردهداری، کاخن گسترش یافته و در آمریکای لاتین رواج پیدا کرد.
اجزای تشکیل دهنده ساز کاخن
چنانچه مشتاق آموزش کاخن و یا علاقمند سازهای کوبهایی هستید، دانستن تاریخچه و مهمتر از آن شناخت کامل اجزای تشکیل دهنده آن میتواند برایتان بسیار مفید باشد .
- کاخن جعبهایی به کل مکعب مستطیل از جنس چوب است. هر چهار طرف آن تخته هایی با قطر حدودی یک و نیم تا دوسانت قرار دارد و سطح اصلی آن که تماس دستها در هنگام ساز زدن روی آن قسمت است، تاپا نام دارد.
- در قسمت پشت و گاهی در سمت راست یا چپ آن، سوراخ دایرهایی شکل به نام حفره ی صدا قرار دارد که به منظور خروج صدا تعبیه شده است. در توضیح اجزای تشکیل دهنده کاخن باید به این نکته اشاره کرد که هنگام ساخت کاخن، صفحهی تاپا را به شکل کامل به جعبهی کاخن متصل نمیکنند به این صورت که در قسمت های بالایی تخته فقط در چند ناحیه به کاخن متصل میشود.
- یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده ساز کاخن انواع اسنرها و فنرهای مختلف است که در داخل و پشت تاپا جهت تولید صدای زنگی تعبیه میگردند.

مدت زمان آموزش
یکی از رایج ترین نکات و سوالاتی که هنرجویان یا علاقمندان ساز کاخن مطرح میکنند مدت زمان آموزش کاخن است. در پاسخ به این سوال در ابتدا باید بدانیم که سازهای موسیقی به چهار دسته بادی، زهی، کوبهای،خودصداها یا ایدیوفون تقسیم میشوند.
در پاسخ به مدت زمان آموزش سازهای کوبهایی از جمله کاخن، باید به این موضوع اشاره کرد که مدت زمان آموزش و فراگیری سازهایکوبهایی از جمله کاخن نسبت به سازهای بادی و زهی، تقریبا راحتتر است و هنرجویانی که ریتم را به خوبی بیاموزند، در مدت کوتاهی پیشرفت قابل توجهی خواهند داشت و در مدت نسبتا کوتاهی قادرند به خوبی کاخن بنوازند.